Je keuze
Om de kans op een match zo groot mogelijk te maken, vragen we je om 3 vacatures in te dienen.
Kies zoveel vacatures als je wenst en sleep ze daarna in volgorde van jouw voorkeur.
Jouw top-favoriet zet je bovenaan. Verwijderen kan met het kruisje.
Kies zoveel vacatures als je wenst en sleep ze daarna in volgorde van jouw voorkeur.
Jouw top-favoriet zet je bovenaan. Verwijderen kan met het kruisje.
Vacature detail
Over deze organisatie
- Naam organisatie: zorGGroep Zin vzw
- Deelwerking: Alternatieve Gerechtelijke Maatregel 'Middelen'
- Sector: Geestelijke gezondheidszorg (psychiatrie, verslaving, CGG, netwerken GG…)
- Provincie: Limburg
- Werking: ZorGGroep Zin doet m.b.t. verslavingszorg aan multidisciplinaire dienstverlening binnen de provincie Limburg.
Multidisciplinair houdt in dat we zowel psychiatrische, psychologische als maatschappelijke zorg verlenen aan jongeren, adolescenten, volwassenen en bejaarden.
We organiseren een ambulant zorgaanbod, wat betekent dat je bij ons op consultatie kan komen en daarna terug naar huis gaat. Op onze dienst kan je niet opgenomen worden. In uitzonderlijke omstandigheden komt een hulpverlener op huisbezoek.
Voor welke problemen kan je binnen ver verslavingszorgpijler bij ons terecht?
Problemen met:
- alcohol
- medicatie (kalmeermiddelen, pijnstillers, slaapmedicatie)
- illegale drugs (cannabis, speed, cocaïne, heroïne, ...)
- gokken en kansspelen
- overmatig internetgebruik en gamen
Wanneer je problemen hebt met heroïne, morfine en soortgelijke producten kan je in aanmerking komen voor een substitutieprogramma. Dit betekent geleidelijke afbouw van je gebruik via vervangmiddelen. Het MSOC organiseert de substitutieprogramma's in Limburg. In verschillende Limburgse regio's vind je een MSOC-antenne.
Een Medisch Sociaal Opvangcentrum (MSOC) is een ambulante werking die laagdrempelige multidisciplinaire hulpverlening biedt voor gebruikers van illegale drugs. Een MSOC begeleidt cliënten op medisch, psychisch en sociaal vlak met als doel de schadelijke gevolgen van druggebruik te beperken en de algemene levenskwaliteit van zowel de gebruiker als zijn omgeving te verhogen.
ZorGGroep Zin biedt ambulante ondersteuning en zorg aan cliënten met een justitiële maatregel (i.s.m. Federale Overheidsdienst Justitie). Dit kan gaan om begeleiding en behandeling in het kader van problematisch middelengebruik (Project Alternatieve Gerechtelijke Maatregelen en Globaal Plan).
Maatregelen worden opgesplitst in twee grote delen:
- AGM-maatregelen dit zijn doorverwijzingen vanuit het Parket (dienst strafbemiddeling), onderzoeksrechter (vrijheid onder voorwaarden), probatie waarbij de uren vastgelegd zijn.
- Andere justitiële maatregelen dit zijn doorverwijzingen vanuit probatie zonder vastgelegde uren, sociale diensten gevangenissen (voorlopige invrijheidstelling, voorwaardelijke invrijheidsstelling, TBR).
De medewerkers verbonden aan deze justitiële context coördineren alle doorverwijzingen vanuit justitie en politie.
- Website: https://www.zorggroepzin.be/
- Doelgroepen: Volwassenen
Over het wisselleermoment
- Omschrijving van het wisselleermoment: Ons voorstel is dat de wisselleerders gezamenlijk een hele dag bij onze organisatie langskomen, zodat we hen wat duiding kunnen geven bij onze werking:
- theoretische uiteenzetting m.b.t. middelenproblematiek met productinfo over illegale middelen en duiding m.b.t. verslavingsgedrag
- algemene wederzijdse kennismaking: wie zijn wij, wat doen wij, hoe pakken we dat aan, waar lopen wij tegenaan, inbedding in de grotere organisatie, gelegenheid tot vragen stellen, ...
- deelname aan een geanonimiseerde teamvergadering om meer zicht te krijgen op de concrete inhoud van de werking op casusniveau, ... - Doelpubliek voor deze vacature:
- Duur van het wisselleermoment: een volledige dag
- Aantal wisselleerders die op deze vacature kunnen intekenen: 10: we willen maximaal in interactie kunnen gaan met de wisselleerders
- Alternatief (digitaal) aanbod omv Corona: Nee :
- Adres waar Vreemdgaan-Wisselleren doorgaat: Pater Valentinuslaan 32
Hasselt. 3500 - Extra gegevens: